ג'בטה מקמח מלא

ג'בטה מקמח מלא, עשירה בסיבים תזונתיים, מינרלים וחלבונים.
מתכון ג'בטה מקמח מלא
רכיבים למתכון ג'בטה מקמח מלא
 4 כוסות קמח מלא
 40 גרם שמרים
 1 כפית ליצוף
 מלח
 ½ כוס חלב פושר
 ½ כוס מים
 ¼ כוס שמן זית
אופן הכנת מתכון ג'בטה מקמח מלא
ממיסים את השמרים בחלב פושר, מוסיפים את הליצוף ומניחים לתפוח כשעה. מניחים בקערה את הקמח והשמרים המותססים, מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים תוך כדי הוספת מים מעת לעת, עד לקבלת  בצק אחיד. מניחים לתפוח במשך כשעה וחצי. לשים שוב את הבצק ויוצרים לחמים בצורת ג'בטה. מניחים לתפוח שוב במשך כחצי שעה. משמנים תבנית ומניחים בה את הלחמים. אופים בחום של 220 מעלות במשך 25 עד 30 דקות.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf