גרנולה ללא סוכר

מתכון מצוין לגרנולה ביתית, בריאה ועשירה בסיבים תזונתיים.
מתכון גרנולה
רכיבים למתכון גרנולה
½  כוס נבט חיטה
2  כוסות שיבולת שועל
 ½ כוס בוטנים
 ¼ כוס ליצוף/ליצוף ברי
 ¼ כוס שמן קנולה
 ½ כוס צימוקים
 ½ כוס חתיכות תמרים מיובשים חתוכים לרצועות דקות
 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת מתכון גרנולה
מחממים את התנור ל-165 מעלות. מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל, הבוטנים ונבטי החיטה. מערבבים את הליצוף, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הליצוף לקערה הגדולה ומערבבים היטב עם הידיים לספיגה מרבית של הטעמים. מניחים את התערובת על תבנית אפייה משומנת, אופים בתנור כ- 15 דקות. מוציאים מהתנור ומוסיפים לתערובת את הצימוקים. אופים עוד כ- 10 דקות נוספות. מוציאים את הגרנולה מהתנור, לאחר שהגרנולה כבר קרה, מוסיפים את התמרים החתוכים.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf