מתכון מצוין לגרנולה ביתית, בריאה ועשירה בסיבים תזונתיים.

רכיבים למתכון גרנולה
אופן הכנת מתכון גרנולה
מחממים את התנור ל-165 מעלות. מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל, הבוטנים ונבטי החיטה. מערבבים את הליצוף, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הליצוף לקערה הגדולה ומערבבים היטב עם הידיים לספיגה מרבית של הטעמים. מניחים את התערובת על תבנית אפייה משומנת, אופים בתנור כ- 15 דקות. מוציאים מהתנור ומוסיפים לתערובת את הצימוקים. אופים עוד כ- 10 דקות נוספות. מוציאים את הגרנולה מהתנור, לאחר שהגרנולה כבר קרה, מוסיפים את התמרים החתוכים.