מרק כרוב כפרי

מרק כרוב בריא וטעים, עשיר בירקות מגוונים. מנה צבעונית, ריחנית ומשביעה.

מרק כרוב כפרי
רכיבים למתכון מרק כרוב כפרי
½ כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
4 בצלים חתוכים לחצאי טבעות
4 גבעולי סלרי קצוצים
4 גזרים פרוסים לטבעות
1 צרור עלי סלרי
1 שורש סלרי גדול מגורד
צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
3 כפות אבקת מרק בצל (ללא מונוסודיום גלוטומט)
2 כפות קמח
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור, כמון וכורכום
12 כוסות מים
אופן הכנת מתכון מרק כרוב כפרי

לטגן בשמן זית את טבעות הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי ושורש הסלרי המגורד עד שהם מתרככים היטב. להוסיף את הקמח ולערבב היטב, להוסיף כמחצית מכמות המים, להוסיף את רצועות הכרוב, עלי הסלרי והפטרוזיליה הקצוצה. לבחוש את המרכיבים, לתבל לפי הטעם להוסיף את אבקת המרק, להוסיף את יתרת המים ולהביא לרתיחה, שלאחריה מנמיכים את האש ומניחים למרק להתבשל כשעתיים. הכרוב והבצל מתערבבים ונהפכים לנימוחים ביותר, המרק מקבל מרקם דומה מאד למרק בצל רק שכאן המרכיב העיקרי הוא הכרוב. ניתן להגיש עם צנימים.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf