מרק שעועית לבנה

מרק סמיך ומשביע, ניתן לאכול מרק זה עם תוספת לחם, אורז מבושל, שיבולת שועל או קינואה, בתוך המרק או לצידו.

מרק שעועית לבנה
רכיבים למתכון מרק שעועית לבנה
250 גרם שעועית לבנה , לאחר השרייה של לילה
¼ כפית פלפל חריף (צ'ילי)
1 כפית כמון
4-5 גזרים, חתוכים לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסה רסק עגבניות
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1 לפת חתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1-2 שורש סלרי קצוץ לקוביות
½ כפית מלח
5 שיני שום קצוצות
מים
אופן הכנת מתכון מרק שעועית לבנה
לסנן את השעועית המושרית, להעביר אותה לסיר, לכסות עם מים ולחמם עד לרתיחה. לשפוך למסננת ולשטוף היטב עד שלא יישאר קצף. בינתיים בסיר נפרד להזהיב את הבצל עם 1-2 כפות שמן. להוסיף את הירקות החתוכים והשום ולהקפיץ אותם כעשר דקות. להוסיף את השעועית והתבלינים (בלי המלח) ולהקפיץ מספר דקות נוספות. להוסיף את רסק העגבניות ומים לכיסוי ולבשל עד שהשעועית כמעט מוכנה. להוסיף את המלח ועשבי התיבול ולבשל עשר דקות נוספות.
 
להעשרת המרק: ניתן להוסיף 1-2 גרוגרות הודו.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf