עוף שחום

מתכון נפלא לעוף שחום ופריך בארומה אסיאתית.

עוף שחום
רכיבים למתכון עוף שחום

1 עוף טרי מחולק
8 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
3 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות גדולות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
½ כוס רוטב סויה
½ כוס יין לבן יבש
3 כפות ליצוף
½ כוס מים
סלסילת פטריות קטנות שלמות
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת מתכון עוף שחום

שמים את השמן בסיר ומטגנים בו תוך כדי ערבוב את הג'ינג'ר, השום והבצל (אפשר גם פלפל חריף אחד). מוסיפים את העוף ומשחימים אותו מעט, מוסיפים את כל שאר הרכיבים למעט הפטריות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 30 דקות, מוסיפים את הפטריות השלמות וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות. אפשר להוסיף בעונה במקום הפטריות ערמונים קלופים.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf