מרק ארטישוק ירושלמי

מרק בריא וקל להכנה במרקם עשיר . ארטישוק ירושלמי הוא ירק עשיר בסיבים תזונתיים.

מרק ארטישוק ירושלמי
רכיבים למתכון מרק ארטישוק ירושלמי

4 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 ק"ג תפוחי אדמה
2 בצלים לבנים קטנים
5 ראשי שום
100 גרם שורש סלרי
5 ליטר מים
½ ליטר ציר עוף
½ ליטר שמנת
מלח
פלפל לבן

אופן הכנת מתכון מרק ארטישוק ירושלמי

חותכים את הבצל לקוביות גדולות ומאדים עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות. חותכים לחתיכות גסות את תפוח האדמה והארטישוק ומוסיפים לתערובת המאודה. במקביל מביאים את המים והציר לרתיחה בסיר נפרד. לאחר אידוי החומרים מוסיפים כ- ¾ מכמות המים והציר (רבע שומרים בצד למטרת דילול על פי הצורך בהמשך) ומבשלים כ- 25 דקות או עד לריכוך של הירקות. לאחר הריכוך טוחנים את המרק למרקם חלק. מסננים את המרק , מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה. במידה והמרקם עדיין סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מנוזל הציר אשר שמרנו על מנת לשלוט ברמת הסמיכות הרצויה. לאחר הרתיחה מוסיפים את השמנת מתבלים עם הפלפל והמלח ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf