מרק אורז עם תרד ופרמז'ן

מרק שהוא שילוב טעמים ייחודי מהמטבח האיטלקי.
מרק אורז עם תרד ופרמז'ן
רכיבים למתכון מרק אורז עם תרד ופרמז'ן
6 כוסות ציר ירקות (ראה מתכון)
1 כוס אורז
2 כוסות עלי תרד קצוצים
1 בצל גדול, קצוץ
3 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
מלח
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
1-2 פלפלוני צ'ילי
1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1 כפית קליפת לימון מגוררת
אופן הכנת מתכון מרק אורז עם תרד ופרמז'ן
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, שמים בתבנית את האורז ובוחשים מעת לעת עד שהאורז מתחיל להשחים (כעשר דקות). בסיר גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, המלח, אגוז המוסקט, פלפלוני הצ'ילי וציר מרק הירקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהאורז מתרכך (10 עד 15 דקות). מוסיפים את התרד, גבינת הפרמז'ן וקליפת הלימון. מבשלים עד שהתרד מתרכך (כחמש דקות) ומגישים מייד.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf