לזניית תרד

לזנייה עשירה במבחר גבינות וברוטב בשמל, מתכון נפלא לצמחונים ומצויין לאירוח. קלאסיקה מהמטבח האיטלקי.

לזניית תרד
רכיבים למתכון לזניית תרד
2 כוסות עלי תרד מבושלים קלות ומסוננים
8 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
4 כפות גבינת אמנטל מגוררת
600 גר' גבינת ריקוטה
1 ביצה
4 כוסות רוטב בשמל- 2 לרוטב ו-2 לכיסוי (ראה מתכון ברטבים)
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
250 גר' עלי לזניה
אופן הכנת מתכון לזניית תרד

מערבבים בקערה את התרד, גבינת הריקוטה, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים. בתבנית משומנת מסדרים שכבת עלי לזניה, מעליה את תערובת התרד ומעל רוטב בשמל. להמשיך לסדר ככה 3 שכבות לפי הסדר ובסוף לכסות ברוטב בשמל ומעליו את הגבינות המגוררות. אופים 40 דקות בחום בינוני.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf