Tivoni Lizuf

מרק עגבניות עם שיבולת שועל

מרק קל הכנה של עגבניות, עשיר בסיבים תזונתיים.

מרק עגבניות עם שיבולת שועל
רכיבים למתכון מרק עגבניות עם שיבולת שועל
¾ כוס שיבולת שועל
1 כף שמן
1 בצל בינוני, קצוץ
1 שן שום גדולה, קצוצה
1 גזר גדול, קצוץ
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ
6 עגבניות בינוניות, קצוצות
2 כוסות מים
1 כף רוטב סויה
1 כף ליצוף
מלח ופלפל -לפי הטעם
אופן הכנת מתכון מרק עגבניות עם שיבולת שועל

קולים את שיבולת השועל במחבת יבשה, בבחישה מתמדת ( יש להקפיד לא לשרוף! ) עד להזהבה ומניחים בצד. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי עד שמזהיבים. מרסקים את העגבניות בממחה או במעבד מזון. מוסיפים ביחד את המים ושיבולת השועל לתערובת הירקות. מבשלים על אש נמוכה 15 דקות. מתבלים ברוטב סויה, ליצוף, מלח ופלפל. מבשלים עוד כ 5-10 דקות ומקפידים לבחוש תוך כדי. מגישים חם.

קטגוריות מתכונים