חזה עוף ברוטב ליצוף וסויה

חזה עוף מתקתק וקל להכנה, מתכון מצויין שתמיד גורף מחמאות.

חזה עוף ברוטב ליצוף וסויה
רכיבים למתכון חזה עוף ברוטב ליצוף וסויה
4 נתחי חזה עוף
2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות
½ כוס סויה איכותית
½ כוס ליצוף
2 שיני שום כתושות
2 ענפי טימין
1כוס יין לבן או אדום
פלפל גרוס, מלח גביש
אופן הכנת מתכון חזה עוף ברוטב ליצוף וסויה
מערבבים את חומרי המרינדה (סויה, ליצוף, יין, שום, טימין ופלפל). משרים את חזה העוף והבצל בין 4 ל- 12 שעות. מוציאים את חזה העוף והבצל, מנגבים בנייר מגבת וצולים במחבת ברזל או בסיר בחום גבוה מאוד עד שצלוי משני הצדדים.  מוציאים מהמחבת ושופכים לתוכה את המרינדה. מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה כ- 4-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט, מחזירים את נתחי החזה פנימה ומבשלים 2-3 דקות נוספות בתוך הרוטב. מגישים בתוספת אורז או פירה תפוחי אדמה.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf