חרוסת תמרים נפלאה של יהודי טורקיה, עשירה בחלבונים וברזל .

רכיבים למתכון חרוסת טורקית לפסח
1 ק"ג תמרים מגולענים
2.5 כוסות מים
2 כפות ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
1 כוס יין מתוק עם אלכוהול (יין קידוש, קינג דיוויד)
1 כפית קינמון
500 גר' אגוזי מלך קצוצים גס.
אופן הכנת מתכון חרוסת טורקית לפסח
בסיר קטן מרתיחים מים עם תמרים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.מסירים מהאש ומערבבים פנימה את היין, הקינמון ואגוזי המלך.
שומרים במקרר כ-24 שעות לספיגת טעמים.