לביבות דוחן וטחינה

לביבות בריאות במיוחד, עשירות בסידן, ללא טיגון.

לביבות דוחן וטחינה
רכיבים למתכון לביבות דוחן וטחינה
1 כוס דוחן
½ כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
1 בצל קצוץ
½ כוס שקדים קצוצים וקלויים
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן הכנת מתכון לביבות דוחן וטחינה

חממו בסיר את הדוחן עם 2.5 כוסות מים. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו 15 דקות. הסירו מהאש והשאירו מכוסה עוד חצי שעה. חממו שמן במחבת וטגנו את הבצל להזהבה. ערבבו את כל המרכיבים בקערה וצרו לביבות. אם העיסה אינה מספיק דביקה אפשר להוסיף עוד טחינה. חממו שמן במחבת וטגנו את הלביבות כמה דקות מכל צד (עד להזהבה) הגישו חם. ניתן גם לאפות את הלביבות בתבנית עם נייר אפייה, בתנור שחומם מראש לחום בינוני, לאפות במשך 20 דקות.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf