לזניה של ירקות קלויים וגבינות

קלאסיקה מהמטבח האיטלקי, מתכון מצויין ללזניה צמחונית עשירה בטעמים וריחות. זהירות ממכר!!!

לזניה של ירקות קלויים וגבינות
רכיבים למתכון לזניה של ירקות קלויים וגבינות

15 עלי לזניה יבשים
2 חצילים פרוסים
2 זוקיני פרוסים
2 פלפלים פרוסים
לתערובת הגבינות:
250 גר' גבינת עיזים רכה
250 גר' גבינת שום שמיר
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
מלח, פלפל
½ כוס גבינה צהובה לזרייה

 

אופן הכנת מתכון לזניה של ירקות קלויים וגבינות

מניחים את פרוסות הירקות על נייר אפייה ומורחים אותן בשמן זית. אופים כ-30 דקות בחום בינוני. בקערה מערבבים את תערובת הגבינות יחד עם הביצים ומתבלים. בתבנית פיירקס משומנת מניחים שכבה של עלי לזניה, מעל מסדרים שכבת ירקות קלויים ומעל מעט מרוטב הגבינות. ממשיכים בצורה הזו 2 שכבות נוספות, מעל זורים גבינה צהובה. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ- 30 דקות עד להזהבה.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf