לחם זיתים

מתכון קל ופשוט להכנת לחם טעים בניחוח זיתים.

לחם זיתים
רכיבים למתכון לחם זיתים

1 ק"ג קמח
1 כף ליצוף
1 חלמון
1 כוס זיתים מגולענים פרוסים
1 כפית מלח
½ ליטר בירה לבנה
מעט שמן להברשה

אופן הכנת מתכון לחם זיתים

בקערה מערבבים את הקמח, הליצוף, הזיתים והמלח ויוצקים בהדרגה את הבירה ,לשים לבצק חלק ומשאירים לחצי שעה לנוח במקום חמים. מוציאים את הבצק מהקערה ומסדרים לכיכר לחם בתבנית אינגליש קייק קטנה (30 ס"מ) מרופדת בנייר אפיה מוברש בשמן. חורצים בסכין חריצים אלכסוניים בבצק ומברישים בחלמון ומעטרים בזיתים שהופרשו לקישוט. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך כ- 30 דק.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf