לחם עשבי תיבול

לחם כפרי עם המון טעמים ותבלינים.

לחם עשבי תיבול
רכיבים למתכון לחם עשבי תיבול
500 גרם קמח לבן
20 גרם שמרים טריים
1 כוס חלב
1/3 כוס שמן זית
2 ביצים
2 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי מרווה
2 גבעולי שמיר
1 כפית מלח
1 כפית ליצוף
אופן הכנת מתכון לחם עשבי תיבול
מחממים מעט את החלב וממיסים בו את השמרים, מוסיפים את המלח והליצוף ומניחים לעמוד כ-10 דקות. יוצרים מהקמח כעין גבעה עם גומה בראשה, שופכים בגומה את השמרים המומסים ולשים את העיסה בידיים מקומחות עד ליצירת כדור בצק. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה. תולשים את עלי התבלין מהגבעולים, שוטפים היטב ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מהנוזלים. מכניסים את עלי התבלינים למעבד מזון וקוצצים אותם דק. טורפים את הביצים, מוסיפים להן את השמן והתבלינים ומערבבים היטב. את הבצק שתפח בינתיים מניחים בקערה, מוסיפים את הביצים והתבלינים ולשים את הבצק שנית עד שהוא הופך לרך וגמיש. (בעת הצורך ניתן להוסיף מעט חלב פושר). מניחים את הבצק בתבנית אפיה מוארכת ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות במשך 35 דקות.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf