לחם קשקבל וזעתר

לחם בטעם גבינה ובניחוח זעתר מצויין.

לחם קשקבל וזעתר
רכיבים למתכון לחם קשקבל וזעתר

1 ק''ג קמח
1 שקית שמרים טריים
½ כוס ליצוף
1 כף מלח
150 גר' חמאה
150 גר' קשקבל מגורדת
1 כוס עלי זעתר קצוצים
1 ו-¾ כוסות חלב
2 ביצים +1 חלמון

אופן הכנת מתכון לחם קשקבל וזעתר

מערבבים בקערה קמח ושמרים, מוסיפים מלח וליצוף וממשיכים לערבב. מוסיפים חמאה, קשקבל, עלי זעתר וביצים ומערבלים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שמקבלים בצק חלק. משמנים את הידיים ויוצרים כדור, מתפיחים כשעתיים (עד הכפלתו של הבצק), יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט גבינת קשקבל. אופים חצי שעה בחום בינוני בתנור שחומם מראש.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf