לחמניות רויון וליצוף- ללא סוכר

לחמניות מתוקות וקלות הכנה, מושלמות לארוחת בוקר.

לחמניות רויון וליצוף
רכיבים למתכון לחמניות רויון וליצוף
1 כוס מים חמים
20 גרם שמרים טריים
1.5 כוסות רויון מחומם
4 כפות ליצוף
30 גרם חמאה מומסת
1 כף מלח
6 כוסות קמח לבן (ניתן להחליף 2 כוסות קמח בקמח כוסמין)
אופן הכנת מתכון לחמניות רויון וליצוף
לערבב את השמרים במים ולהמתין כ-10 דקות שיתפחו. לערבב רויון, ליצוף, חמאה ותערובת השמרים. להוסיף מלח ו-2 כוסות קמח ולערבב היטב. להוסיף את שארית הקמח בהדרגה וליצור בצק. ללוש את הבצק כ-5 דקות עד שהוא חלק. להניח את הבצק בקערה משומנת, להפוך אותו לשימון מכל הצדדים, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח במשך שעה. לחלק את הבצק ללחמניות להניח בתבנית ולכסות. להניח לתפוח כ– 45 דקות. להבריש את הלחמניות בתערובת חלמון, כף שמנת מתוקה ו-2 כפות פרג. לחמם תנור ל- 200 מעלות. להניח כלי קטן עם מים בתחתית התנור ולאפות כ-45 דקות
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf