ממרח טעים ובריא, עשיר בחלבונים מן הצומח ופיטונוטריאנטים - החשובים לבריאות הגוף ועשירים בחומצות שומן בריאות.

רכיבים למתכון ממרח חומוס
אופן הכנת ממרח חומוס
מסננים את גרגירי החומוס ומבשלים במים כ-5 שעות או בסיר לחץ 3 שעות. שהמים יכסו את גרגירי החומוס ויעברו אותו ב- 5 סנטימטר לפחות. מסננים את גרגירי החומוס ושומרים כוס ממי הבישול בצד. במעבד מזון מכניסים את גרגירי החומוס, הטחינה, מיץ הלימון, התבלינים וטוחנים למחית חלקה, מוסיפים בהדרגה מים ממי הבישול ששמרנו בצד, על פי הצורך והמרקם אליו אנו רוצים להגיע. שומרים במקרר ומגישים עם פיתות טריות וירקות חתוכים.