ממרח חומוס

ממרח טעים ובריא, עשיר בחלבונים מן הצומח ופיטונוטריאנטים - החשובים לבריאות הגוף ועשירים בחומצות שומן בריאות.

ממרח חומוס
רכיבים למתכון ממרח חומוס
1 כוס חומוס יבש, מושרה ללילה
½ כוס טחינה משומשום מלא
1-2 כפות מיץ לימון
½ כפית פלפל שחור טחון דק
1 כפית מלח ים
1 כפית כמון- לא חובה
2 כפות פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה- לא חובה
1 כוס ממי הבישול של החומוס
אופן הכנת ממרח חומוס
מסננים את גרגירי החומוס ומבשלים במים כ-5 שעות או בסיר לחץ 3 שעות. שהמים יכסו את גרגירי החומוס ויעברו אותו ב- 5 סנטימטר לפחות. מסננים את גרגירי החומוס ושומרים כוס ממי הבישול בצד. במעבד מזון מכניסים את גרגירי החומוס, הטחינה, מיץ הלימון, התבלינים וטוחנים למחית חלקה, מוסיפים בהדרגה מים ממי הבישול ששמרנו בצד, על פי הצורך והמרקם אליו אנו רוצים להגיע. שומרים במקרר ומגישים עם פיתות טריות וירקות חתוכים.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf