מרק אפונה

מרק ירוק ורענן, עשיר בטעמים וקל הכנה.

מרק אפונה
רכיבים למתכון מרק אפונה
½ ק"ג אפונה קפואה שטופה ומסוננת
1 בצל בינוני
4 שיניי שום
½ שורש סלרי
4 כפות שמן
3 כפות אבקת מרק
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפות קמח
6 כוסות מים
אופן הכנת מתכון מרק אפונה
לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות , לכתוש את השום ולטגן בשמן. כשהבצל מזהיב להוסיף את הקמח ולטגן עוד מספר דקות עד להשחמה. להרתיח את המים יחד עם אבקת המרק ושורש הסלרי להוסיף את הבצל המטוגן, והאפונה. לתבל במלח ופלפל שחור ולבשל על אש נמוכה כ - 20 דקות בסיר מכוסה. לטחון את המרק בבלנדר או להעבירו דרך מסננת לכלי אחר תוך כדי מעיכת האפונה במזלג .
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf