מרק בטטות

מרק חורפי ומתקתק בשילוב טעמים יחודי, מנת פתיחה מושלמת.

מרק בטטות
רכיבים למתכון מרק בטטות
2 בטטות גדולות קלופות ומבושלות (או שלוש בינוניות)
¼ כוס יין לבן יבש
3 כוסות מים
1 שקית מרק בצל (של 10 קלוריות)
½ כוס יוגורט דל שומן
5 כפות גבינת פרמזן מגורת
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמיר קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת מתכון מרק בטטות

טוחנים את הבטטות המבושלות במעבד מזון עם כוס וחצי מים וחצי כוס יוגורט. שמים בסיר, מוסיפים את שאר המים ומבשלים על אש בינונית. מוסיפים את היין ואבקת המרק. לאחר כמה דקות מוסיפים, לאט, גם את הגבינה, התבלינים, הסויה והשמיר. מביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת. מנמיכים את האש ובוחשים עד שהמרק מסמיך (כ-10 דקות).

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf