מרק ברוקולי

מרק נפלא וקל להכנה, הברוקולי עשיר בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים.

מרק ברוקולי
רכיבים למתכון מרק ברוקולי
3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 ק"ג ברוקולי טרי מפורק לחתיכות בינוניות (תפרחות + גבעולים)
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
7 כוסות ציר מרק ירקות/ ציר מרק עוף
1 שמנת לבישול  10% שומן
3 כפות קמח לבן
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
1 כוס גבינה צהובה חריפה מגורדת (צ'דר, קשקבל, שוויצרית)
אופן הכנת מרק ברוקולי

בסיר ממיסים חמאה בשמן הזית, מוסיפים פנימה שום ובצל ומזהיבים קלות, מוסיפים ברוקולי וממשיכים לערבב. מוסיפים פנימה את הקמח מערבבים היטב, מוסיפים את ציר הירקות. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהברוקולי רך. מתבלים וטוחנים את המרק. מוסיפים לסיר את השמנת ואת הגבינה הצהובה. מגישים עם קרוטונים וצנימים.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf