מרק גריסים

מרק חורפי נפלא עשיר בירקות ובגריסי פנינה.

מרק גריסים
רכיבים המתכון מרק גריסים
1.5 כוסות גריסי פנינה שטופים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
3 גזרים בינוניים
1 שורש סלרי גדול או 2 קטנים
1 חבילת סלרי אמריקאי
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
4 כפות אבקת מרק עוף- לא חובה (מיותר עם מוסיפים ציר עוף/ ציר ירקות)
שמן
מים/ציר ירקות/ ציר עוף
אופן הכנת המתכון מרק גריסים
מטגנים בסיר גדול את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.  קולפים את הגזר, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי ומגרדים בפומפייה גסה. קוצצים את הסלרי האמריקאי לקוביות קטנות. מוסיפים את הירקות המגורדים והסלרי האמריקאי לסיר. מוסיפים 2 כוסות מים ומאדים כ-10 דקות. מוסיפים את הגריסים, מרק העוף ומים פי 3 מגובה הירקות. מתבלים במלח, פלפל ואת הנוזלים. מבשלים על אש בינונית, ומערבבים מדי פעם, כדי שהגריסים לא יידבקו לתחתית הסיר. כאשר הגריסים כמעט רכים לגמרי, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עד שהם הופכים להיות רכים. אם המרק הופך סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf