מרק סלק

מרק עשיר בירקות, טעים ובריא. הסלק מעשיר את המרק באנטי אוקסידנטים.

מרק סלק
רכיבים למתכון מרק סלק
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
6 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות
1 תפוחי אדמה חתוך לקוביות
1 כף ג'ינג'ר כתוש
1 כף ליצוף
½ כפית קינמון
1כפית מלח
5 כוסות ציר עוף/ ציר ירקות
אופן הכנת מרק סלק
בסיר גדול ממיסים חמאה בשמן זית, מטגנים קלות גזר ובצל, מוסיפים את קוביות הסלק, תפוחי אדמה וג'ינג'ר ומבשלים כ – 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים תבלינים וציר עוף ומבשלים כ – 30 דקות, מוציאים את עלה הדפנה וטוחנים עם מוט בלנדר. מגישים עם פלח לימון ושמנת חמוצה.
 
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf