מרק קטניות בריא ועשיר בטעמים. בעל ניחוח מעושן, ניתן להגיש את מרק העדשים טחון או לא טחון בתוספת אורז.

רכיבים למתכון מרק עדשים חומות
אופן הכנת מתכון מרק עדשים חומות
משרים את העדשים למשך לילה במים. מבשלים את העדשים בסיר נפרד עם מים או חצי מכמות הציר, עד שהן מתרככות. במקביל, מזהיבים את הבצל בסיר עם השמן. מוסיפים את השום והטימין וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד שמגיעים להזהבה. בשלב זה, מוסיפים את הכמון. לבשל כחמש דקות עד שכל הטעמים מתמזגים. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת הגזר, ומבשלים עד שהכל מתרכך. כעת, מוסיפים את העדשים, את שארית הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה נוספת.