סלט בורגול מתוק

סלט בריא ומיוחד, עשיר בסיבים תזונתיים וקל לעיכול.

סלט בורגול מתוק
רכיבים למתכון סלט בורגול מתוק
2 כוסות בורגול מושרה במים כ-30 דקות, שטוף ומסונן
4 גזרים קלופים חתוכים קוביות
2 בצלים חתוכים קוביות
זר שמיר קצוץ
4 כפות חמוציות מיובשות/ צימוקים
3 כפות שמן זית
3 כפות ליצוף
1 כפית קינמון
1 כפית שטוחה מלח
אופן הכנת מתכון סלט בורגול מתוק

שמים את השמן והליצוף בסיר רחב, מחממים מעט, מוסיפים בצל ומאדים תוך ערבוב עד לשקיפות. מוסיפים גזר, מלח וקינמון, מערבבים כ-2 דקות, מוסיפים 1/3 כוס מים ומנמיכים להבה. מכסים ל-5 דקות. מוסיפים את הבורגול והחמוציות ומערבבים. מכסים ומבשלים עוד כ-5 דקות. מוסיפים שמיר וצנוברים, מתקנים תיבול, מכבים את האש, מכסים ומשאירים לעמוד עוד כ-10 דק'. לפני ההגשה מזליפים מעט שמן זית מעל.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf