סלט בורגול, בטטה ותפוחים

סלט מתוק וצבעוני על בסיס בורגול, מתאים במיוחד לאירוח.

סלט בורגול, בטטה ותפוחים
רכיבים למתכון סלט בורגול, בטטה ותפוחים
1.5 כוסות בורגול מושרה במים
2 תפוחי גרנד סמית קלופים, חתוכים לקוביות של כסנטימטר 1
1 בטטה חתוכה לקוביות של כסנטימטר 1
1 בצל אדום חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור שחון טרי
4 כפות צימוקים מושרים במיץ לימון
¼ כוס שמן זית
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
אופן הכנת מתכון סלט בורגול, בטטה ותפוחים
במחבת מחממים את שמן הזית. מוסיפים פנימה את הבטטות, המלח והפלפל ומטגנים תוך ערבוב כחמש דקות עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים את הבצל והתפוחים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים את הליצוף ומבשלים יחד עוד דקה. מוסיפים את הצימוקים עם מיץ הלימון ומבשלים עוד כ-2 דקות. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה. מערבבים לקערת הבורגול את התערובת, מוסיפים עוד שמן זית, מלח ופלפל ולבסוף את הפטרוזיליה והנענע הקצוצים. מגישים חם או קר.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf