סלט חצילים קל להכנה, ללא טיגון, משודרג בריאותית.

רכיבים למתכון סלט חצילים
2 חצילים פרוסים לרוחב לעיגולים
3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
3 שיני שום כתושות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מיץ מ-1 לימון
אופן הכנת מתכון סלט חצילים
מניחים את הפרוסות החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים אותן בשמן זית, זורים מעליהן מלח ופלפל ואופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להזהבה קלה. מוציאים מן התנור ונותנים לחציל להתקרר מעט. חותכים לקוביות גדולות ומערבבים בקערה יחד עם שאר רכיבי הסלט. מגישים עם טחינה והרבה לחם טרי.