סלק מבושל עם רוטב שום

גירסה שונה וטעימה להפליא של סלק, נסו פעם אחת ולא תרצו להפסיק.

סלק מבושל עם רוטב שום
רכיבים למתכון סלק מבושל עם רוטב שום
750 גרם סלק
שמן זית
מלח גס
 
לרוטב שום:
4 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה, מבושל בקליפתו וקלוף
3 שיני שום, כתושות
3 כפיות חומץ בן יין
מלח
4 כפות שמן זית (או יותר, לפי מידת הסמיכות הרצויה)
אופן הכנת מתכון סלק מבושל עם רוטב שום
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). עוטפים כל ראש סלק ביריעת רדיד אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים שעה. מניחים לסלקים להתקרר מעט בתוך העטיפה ואחר כך מסירים את הקליפות באצבעות. מעבדים את מרכיבי הרוטב במעבד המזון עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. פורסים את הסלקים ומניחים בצלחת הגשה. מתבלים בשמן ובמלח, ומגישים עם הרוטב .
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf