פאי רועים

מאכל אנגלי במקור המבוסס על שכבת מחית תפוחי-אדמה, ומתחתיה שכבת בשר עסיסית ומלאת טעמים.

מתכון פאי רועים
רכיבים למתכון פאי רועים
3 כפות שמן זית
500 גר' בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים.
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה
1 כף רוטב ווסטרשייר
½ כוס ציר עוף או יין אדום
מלח ופלפל
4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים עם  2 כפות שמן זית.
 
אופן מתכון פאי רועים
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים עד הזהבה בצל, שום וגזר. מוסיפים בשר ומטגנים מספר דקות עד השחמה. מוסיפים למחבת רוטב ווסטרשייר ויין אדום, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות על מנת לצמצם את הנוזלים. בפיירקס משומנת קלות מניחים את  תערובת הבשר ומעל משטחים את הפירה, ניתן ליצור דוגמה יפה עם מזלג, משחימים בתנור כחצי שעה, עד להזהבה קלה בחום בינוני.
 
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf