פאייה בשרית

מנה צבעונית ומשביעה בטעם ישראלי- ספרדי משגע.

מתכון פאייה בשרית
רכיבים למתכון פאייה בשרית
3 נקניקיות צ'וריסוס
200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות ומטוגן קלות
2 כוסות אורז חצי עגול
2 כפות רסק עגבניות
½ כוס שמן זית
1 פלפל אדום פרוס דק
1 בצל חתוך לפרוסות
¼ כוס שמן זית
2 עגבניות חתוכות לשמיניות
2 שיני שום קצוצות
1 ליטר מרק עוף או מים
250 גרם אפונה או שעועית ירוקה, טרייה או מוקפאת
½ כפית פלפל אדום חריף או אבקת צ'ילי
4 חוטי זעפרן או ¼ כפית זעפרן טחון
אופן הכנת מתכון פאייה בשרית

מתחילים בצליה מהירה של הנקניקיות, על מחבת טפלון יבשה, כשהנקניקיות מוכנות מוציאים מהמחבת, מניחים בצד לכמה דקות ופורסים לטבעות. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים שום,נקניקיות צלויות ואת רצועות העוף.מוסיפים פלפל אדום ותבלינים (מלבד הזעפרן) ומערבבים היטב. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהפלפלים רכים. מוסיפים את האורז והזעפרן, מטגנים עם הירקות והתבלינים 1-2 דקות. מוסיפים עגבניות, אפונה, עוף ומים ומכסים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז מוכן. מורידים מהאש ומערבבים את הפאייה עם מזלג, כך שהאורז יהיה אוורירי.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf