קארי דגים

תבשיל דגים מתובל ועשיר.
מתכון קארי דגים
רכיבים למתכון קארי דגים

500 גרם דג בקלה חתוך לנתחים
‏15 גרם תמר הינדי‏
‏2 כפות שמן קנולה‏
‏1 בצל קצוץ דק
‏1 כפית אבקת צ'ילי
 ½כפית כמון טחון
‏2 כפיות כוסברה טחונה‏
‏100 גרם קוקוס טחון
½ כפית כורכום טחון
‏6 עלי קארי
 3עגבניות קצוצות‏
 2פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים וקצוצים דק
‏ 1ו-1/3 כוסות מים‏
מעט מלח

אופן הכנת מתכון קארי דגים
משרים את התמר ההינדי בכוס מים חמים 15 דקות .יוצקים דרך מסננת דקה לכלי שני ומהדקים את ‏התמר הינדי למסננת. מחממים את השמן בסיר בגדול, מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את כל התבלינים, הפלפלים והעגבניות. מטגנים מספר דקות ומוסיפים את המים ודג הבקלה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות. ‏מגישים עם אורז.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf