עוף ברוטב פירי פירי

עוף ברוטב דרום אפריקאי חריף. מתאים גם לעוף וגם לקדרות בשר.

עוף ברוטב פירי פירי
רכיבים למתכון עוף ברוטב פירי פירי
6-8 שוקי עוף עם העור/ סטייק פרגיות
 
לרוטב פירי פירי:
 
2 פלפלים חריפים (מכל מיני סוגים)
1 בצל סגול
4 שיני שום
מיץ וגרידה מ -1 לימון
2 כפות חומץ
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב ווסטרשייר
1 כפית פפריקה אדומה
חופן בזיליקום טרי
מלח ופלפל שחור
½ כוס מים
3 גבעולי טימין טריים
אופן הכנת מתכון עוף ברוטב פירי פירי
משמנים בשמן זית את חלקי העוף, ממליחים ומפלפלים מכל הצדדים.
במחבת רחבה, מטגנים את חלקי העוף עד  שהעור  קריספי, או שהם זהובים.
 
הכנת הרוטב:
טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב. מעבירים  את הרוטב לתבנית ומעל מסדרים את חלקי העוף המושחמים .
מפזרים מעט עלי טימין ואופים בתנור 20 דקות, בחום של 200 מעלות.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf