קדירת עגל עם גרגירי חומוס

קדירה עשירה בטעמים, מתכון קל ומזין.
מתכון קדירת עגל עם גרגירי חומוס
רכיבים למתכון קדירת עגל עם גרגירי חומוס
800 גרם גרגירי חומוס, מושרים ללילה, מסוננים ומבושלים
5 תפוחי אדמה פרוסים
 6כפות שמן זית
 1כף חרדל
2 כפות ליצוף
1 ק"ג נתח עגל, נקי משומן וחתוך לקוביות של 3 ס"מ
 1בצל חתוך לקוביות
 3שיני שום קלופות קצוצות גס
 1צרור טימין טרי
 2כוסות יין אדום
2 כוסות ציר עוף
 2כוסות עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
 1כף רסק עגבניות
מלח ופלפל
אופן הכנת מתכון קדירת עגל עם גרגירי חומוס
מערבבים 2 כפות שמן זית, חרדל וליצוף בקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים, שומרים במקרר כשעתיים לספיגת טעמים. מחממים את יתרת השמן במחבת גדולה ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד הזהבה, מוציאים מהמחבת. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את השום, התימין והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ציר העוף, העגבניות הקלופות והרסק ומבשלים כ-5 דקות ומתבלים. מסדרים בתבנית גדולה או בכלי חרס לאפייה (קדירה) את תפוחי האדמה, מעל את הבשר ומעליו את גרגירי החומוס ויוצקים את כל הנוזלים מהמחבת. מכסים ברדיד אלומיניום או במכסה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה עד שהבשר מתרכך. מסירים את הכיסוי ואופים כ-15 דקות נוספות כדי ליצור ציפוי פריך
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf