קדירת עוף ואורז ברוטב קארי

קדירת עוף מהבילה וריחנית לארוחה מושלמת.
מתכון קדירת עוף ואורז ברוטב קארי
אופן הכנת מתכון קדירת עוף ואורז ברוטב קארי
 4כוסות אורז פרסי
6 כוסות מים
4 כפות שמן
 250גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות
2 כפות אבקת קארי
100 גרם צימוקים מושרים במעט מים כשעה
2 גזרים מגוררים דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
10 שזיפים יבשים ללא גרעין חתוכים לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
 
אופן הכנת מתכון קדירת עוף ואורז ברוטב קארי
מחממים בסיר בינוני 2 כפות שמן, רצועות העוף וכף אבקת הקארי ומטגנים עד שהן משנות את צבען, ומוציאים לצלחת. מחממים באותו סיר את השמן הנותר, מכניסים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים 1 כף אבקת קארי וממשיכים לטגן. מוסיפים את הגזר, הצימוקים ורצועות השזיפים וממשיכים לטגן כ- 2 דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים למשך 5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את רצועות העוף ואת המים הרותחים. מביאים לרתיחה ,מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות. מערבבים היטב בעזרת מזלג לפני ההגשה.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf