ריזוטו פטריות

אורז איטלקי, קל הכנה, עשיר בטעמים מפתיעים ובעל ניחוחות משכרים.

ריזוטו פטריות
רכיבים למתכון ריזוטו פטריות
1 גבעול סלרי
1 בצל
חבילה  קטנה פטריות פורצ'ינו מיובשות  
עלים מענף רוזמרין טרי אחד
4 כפות שמן זית
300 גרם אורז  עגול ( ארבוריו, קנרולי)
1 כוס יין לבן חצי יבש
1 קוביית ציר עוף
מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
30 גרם חמאה
60 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מעט מיץ לימון
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת מתכון ריזוטו פטריות

לקצוץ דק  במעבד מזון סלרי,  בצל,  פטריות פורצ'יני ורוזמרין. מחממים סיר ויוצקים לתוכו 4 כפות שמן זית . מעבירים את העיסה ממעבד המזון לסיר ומערבבים. מטגנים  כמה דקות תוך כדי ערבוב . מוסיפים לסיר את האורז ומערבבים. מוסיפים את היין ומערבבים. מוסיפים לסיר 1 קוביית ציר עוף ו-1 כוס מים רותחים. כל דקה – שתיים מוסיפים מעט רותחים ומערבבים היטב . ככה ממשיכים  כ-15 דקות. מוסיפים מעט מלח ופלפל כל פעם שמוסיפים מים. מכבים את האש ומוסיפים לסיר חמאה וגבינת פרמז'ן ומערבבים. מזליפים מעט מיץ לימון ומעט פטרוזיליה קצוצה  ומגישים מיד.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf