אורז איטלקי, קל הכנה, עשיר בטעמים מפתיעים ובעל ניחוחות משכרים.

רכיבים למתכון ריזוטו פטריות
אופן הכנת מתכון ריזוטו פטריות
לקצוץ דק במעבד מזון סלרי, בצל, פטריות פורצ'יני ורוזמרין. מחממים סיר ויוצקים לתוכו 4 כפות שמן זית . מעבירים את העיסה ממעבד המזון לסיר ומערבבים. מטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב . מוסיפים לסיר את האורז ומערבבים. מוסיפים את היין ומערבבים. מוסיפים לסיר 1 קוביית ציר עוף ו-1 כוס מים רותחים. כל דקה – שתיים מוסיפים מעט רותחים ומערבבים היטב . ככה ממשיכים כ-15 דקות. מוסיפים מעט מלח ופלפל כל פעם שמוסיפים מים. מכבים את האש ומוסיפים לסיר חמאה וגבינת פרמז'ן ומערבבים. מזליפים מעט מיץ לימון ומעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.