רוסטביף

נתח בשר משובח, בלי עבודה ניתן להגיע לארוחת גורמה טעימה.
מתכון רוסטביף
רכיבים למתכון רוסטביף
נתח סינטה מיושן מבשר טרי במשקל של 1 ו-1/2 עד 2 ק"ג
 1כוס שמן זית
 1/2כוס חרדל דיז'ון חלק
 3כפות פלפל שחור גרוס
 5ענפי רוזמרין
 12שיני שום
אופן הכנת מתכון רוסטביף
מנקים את הסינטה מהשומן והגידים (ניתן לבקש מהקצב לעשות זאת), בעזרת סכין חדה יוצרים כיסים בבשר ודוחפים פנימה את שיני השום ,בקערה מערבבים את החרדל ושמן הזית. מניחים את נתח הבשר בתבנית שטוחה ,מנגבים אותו ומורחים את כל צדדיו בתערובת השמן והחרדל. מניחים על הנתח את ענפי הרוזמרין ויוצקים גם עליהם מעט מהרוטב. מפזרים את גרגירי הפלפל. בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות צולים את הבשר כ- 20 דקות. מורידים את חום  התנור ל- 100 מעלות. ממשיכים לצלות כ- 45 דקות נוספות.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf