ריזוטו לימון

אורז עגול איטלקי בניחוח לימוני משגע.
מתכון ריזוטו לימון
רכיבים למתכון ריזוטו לימון
 1 וחצי כוס אורז ריזוטו (עגול)
 5 כוסות ציר מרק עוףמרק ירקות
קליפה מגוררת מלימון אחד
 4 כפות חמאה
 1 כף שמן זית
 2 בצלצלי קצוצים
 10 עלי מנטה טריים
 2 גבעולי רוזמרין
 10 עלי מרווה טריים
3 כפות מיץ לימון
½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח
אופן הכנת מתכון ריזוטו לימון
מחממים במחבת את ציר מרק העוף ומשאירים לרתיחה על אש נמוכה. קוצצים את עלי התבלין ביחד עם קליפת הלימון ומניחים בצד. שמים בסיר 2  כפות חמאה, את שמן הזית ואת הבצלצלים הקצוצים ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את האורז ובוחשים היטב עד שכל האורז מכוסה בשומן. במשך כ-2 דקות. כאשר האורז הופך לשקוף מעט, מוסיפים כוס אחת של מרק העוף. בוחשים ומבשלים עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים לבשל על אש בינונית ומוסיפים בכל פעם כמות נוספת של נוזלים. זמן הבישול הכללי הוא כ-15 דקות או מעט יותר. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה 2 כפות חמאה, מיץ לימון, עלי התבלין הקצוצים, גבינת הפרמ'זן המגוררת וקליפת הלימון, מערבבים היטב ומגישים מיד.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf