מקרוני אנד צ'יז עם כרובית וציפוי פריך

מנת פסטה טעימה עם ירקות וקלה להכנה, מנה אהובה במיוחד על ילדים.

מקרוני אנד צ'יז עם כרובית וציפוי פריך
רכיבים למתכון מקרוני אנד צ'יז עם כרובית וציפוי פריך
1 כרובית מפורקת לפרחים
500 גר' מקרוני קצרים (צדפים / פפיונים ועוד...)
200 גרם גבינה צ'דר מגוררת
250 גרם שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות (לרוטב)
3 גבעולי אורגנו
2 שיני שום לפירורים
5 פרוסות עבות של לחם יבש
4 כפות שמן זית
אופן הכנת מתכון מקרוני אנד צ'יז עם כרובית וציפוי פריך

מחממים תנור ל – 180 מעלות. בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח, כשרותח מוסיפים את המקרוני ואת פרחי הכרובית. מבשלים עד שמוכן ומסננים כאשר שומרים בצד את מי הבישול.מועכים במזלג מעט את הכרובית ומעבירים את המקרוני והכרובית לתבנית משומנת קלות. מעל מוזגים 2 כוסות ממי  הבישול. בכלי נפרד מערבבים את רוטב הגבינה – גבינת הצ'דר, השמנת החמוצה והשום  ויוצקים לתבנית מעל המקרוני והכרובית. במעבד מזון מרסקים יחד את האורגנו, שיני השום הנוספות, מלח, ופלפל, הלחם ושמן הזית עד לקבלת תערובת פירורים גסים ומתובלים היטב. מפזרים את תערובת הפירורים מעל המקרוני והכרובית. אופים כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf