תבשיל במיה ברוטב עגבניות עשיר, מגישים עם אורז לבן כתוספת.

רכיבים למתכון תבשיל במיה
אופן הכנת מתכון תבשיל במיה
שוטפים היטב את הבמיה, חותכים את הקצוות, מניחים על מגבת הפרושה בתוך תבנית שטוחה. מייבשים בשמש ישירה למשך שלוש שעות קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם כף שמן זית. מוסיפים את העגבניות ומוסיפים לבצל המושחם. פורסים את השום ומוסיפים לסיר ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים את התבלינים והפלפלים הטריים ומערבבים. מוסיפים את הבמיה, מערבבים ומבשלים עוד 20 דקות נוספות. לבסוף, מוסיפים את הכוסברה. כדאי להגיש עם אורז .