תבשיל עוף בדלעת

תבשיל עוף מתוק וטעים, עשיר בבטא קרוטן וויטמינים.
מתכון תבשיל עוף בדלעת
רכיבים למתכון תבשיל עוף בדלעת
עוף אחד שלם או 3-4 כרעיים
 2כוסות של קוביות קטנות של דלעת
 1כוס מים
 1-2כפות שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם
כפית וחצי של תבלינים לפי בחירתכם: ראס אל חנוט, כורכום, קינמון, אגוז מוסקט
אופן הכנת מתכון תבשיל עוף בדלעת
מחממים שמן זית בסיר, מזהיבים את העוף מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה, מוסיפים את קוביות הדלעת, המלח, הפלפל ואת תערובת התבלינים. שופכים פנימה כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בערך שעה וחצי, כאשר מפעם לפעם הופכים את העוף בתוך הרוטב .רצוי שהבישול יהיה על להבה נמוכה כדי שנוזלי הרוטב לא יתאדו. אם ממש חסר נוזלים, מוסיפים עוד 1/4 עד 1/2 כוס מים נוספות. אחרי שעה וחצי של בישול ,שקוביות הדלעת ממש נימוחות, מוציאים את העוף מהסיר, ועם מזלג מועכים קצת את קוביות הדלעת עד שמתקבל רוטב במרקם הרצוי.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf