פשטידת כרישה

פשטידה מצויינת של עלי פילו ממולאים בכרישה וגבינות.
מתכון פשטידת כרישה
רכיבים למתכון פשטידת כרישה
1 בצל גדול
 3כרשות (החלק הלבן בלבד)
שמן זית
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות גבינה בולגרית
1 כף גבינת פרמז'ן מגוררת
 4עלי בצק פילו
אופן הכנת מתכון פשטידת כרישה
פורסים את הבצל. מסירים מהכרישות את החלק העליון - הירוק. חוצים את הכרישות לאורכן, שוטפים היטב ואחר כך פורסים לחצאי עיגולים. מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל והכרישות ומאדים עד שהם שקופים (כ– 10 דקות). מתבלים בפלפל שחור. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים קצת, מוסיפים את השמנת, הביצים, השמיר ,הגבינה הבולגרית והפרמז'ן ומערבבים. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים על גיליון נייר אפייה עלה בצק פילו ומשמנים אותו (שומרים את שאר העלים מכוסים בינתיים). מעבירים את העלה לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת, כך ששולי העלה בולטים כלפי חוץ. משמנים ומניחים בתבנית באותה צורה עוד 2 עלים. מעבירים לתבנית את תערובת הכרשה. מקפלים את שולי העלים על הכרשה, ומניחים מלמעלה עלה משומן נוסף. תוחבים את שוליו פנימה. מסמנים בסכין מנות הגשה על פני הבצק, ומכניסים לתנור ל-10 דקות. מנמיכים אתחום  התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות) ואופים עוד 35 דקות.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf