לזניה פול, אספרגוס ואפונה

לזניה חלבית, עשירה בירקות ומהירת הכנה, מתאימה לאירוח ואהובה במיוחד על ילדים.

לזניה פול, אספרגוס ואפונה
רכיבים למתכון לזניה פול, אספרגוס ואפונה
1 חבילה עלי לזניה
700 גרם אספרגוס
5 כפות שמן זית
8 גבעולי בצל ירוק קצוץ גס
מלח ופלפל גרוס
3 שיני שום כתוש
5 נתחי אנשובי+ כף שמן מהקופסה
3 כפות גרידת לימון
1 כוס מים רותחים
500 גרם אפונה קפואה, מופשרת
300 גרם פול, קפוא
½ כוס עלי מנטה קצוצים
300 גרם שמנת לבישול 10% שומן
300 מ"ל  ציר עוף/ ציר ירקות
1 גביע קוטג'
200 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1 גביע קוטג' לציפוי
אופן הכנת מתכון לזניה פול, אספרגוס ואפונה

חותכים את קצוות האספרגוס ואת הגבעולים לחתיכות של כ-2 סנטימטרים. מחממים במחבת שמן זית על אש גבוהה. מטגנים את האספרגוס, מוסיפים פנימה את הבצל הירוק, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים פנימה שום, אנשובי ואת שמן האנשובי. מוסיפים גרידת לימון ו- 1 כוס מים לריכוך הירקות. מוסיפים פנימה את האפונה,הפול עלי המנטה הקצוצים, השמנת ואת ציר העוף, מרתיחים ומורידים מהאש. מוסיפים פנימה גביע אחד של קוטג' ומועכים מעט את הירקות. שמים רבע מהבלילה בתבנית ומעל מסדרים עלי הלזניה. מגרדים מעט פרמז'ן ושוב:  מילוי, עלי לזניה ופרמז'ן. שכבה אחרונה: עלי לזניה ומעל גביע קוטג' ופרמז'ן. אופים בתנור שחומם מראש בחום גבוה ל-20 דקות.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf