פרוסות חצילים בפרמז'ן

מתכון איטלקי משובח, ארוחה חלבית מושלמת לאוהבי החצילים.
מתכון פרוסות חצילים בפרמז'ן
רכיבים למתכון פרוסות חצילים בפרמז'ן
2 חצילים פרוסים לאורך
2 ביצים טרופות
3 כפות חלב
2 כוסות פירורי לחם
300 גרם גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
6 כפות שמן זית
 
לרוטב:
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
6 עלי בזיליקום טריים קרועים גס
400 גרם שימורי עגבניות קלופות וחתוכות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אורגנו יבש
אופן הכנת פרוסות חצילים בפרמז'ן
מניחים את פרוסות החצילים בתבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן זית ואופים בחום בינוני כ-30 דקות, מוציאים מהתנור. בקערה טורפים חלב וביצה יחד. טובלים את פרוסות החצילים בתערובת הביצים ואז בפירורי הלחם ומחזירים לתבנית האפייה. אופים עוד 10 דקות מכל צד.
 
בינתיים מכינים את רוטב העגבניות:
בסיר מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים פנימה את העגבניות והרסק ומתבלים, מבשלים כ-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד. בתבנית משומנת קלות בשמן זית מסדרים שכבה של חצילים, מעל שכבה של מוצרלה ומעל מעט מן הרוטב. ושוב חצילים מעל מוצרלה ושוב רוטב. בסוף מסדרים חצילים ומעליהם רוטב ואת גבינת הפרמז'ן. אופים בחום בינוני כחצי שעה.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf