מאפה צבעוני ועשיר של בטטות ועגבניות ברוטב מוקרם.

רכיבים למתכון פשטידת בטטה ועגבניות
אופן הכנת פשטידת בטטה ועגבניות
מערבבים את פירה הבטטות עם השמנת, הבצל, המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה, פירורי הלחם והביצה. בתבנית משומנת מרדדים את בצק העלים ומשאירים מסגרת של כסנטימטר מכל הצדדים. באמצע משטחים את תערובת הבטטה. מעל מסדרים את חצאי עגבניות השרי, כמו רעפים, מזליפים מעט שמן זית, וזורים מעל מעט מלח ופלפל. מסדרים מעל רצועות של בצק העלים בצורת שתי וערב, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים בחום בינוני (בתנור שחומם מראש) 40 דקות.