סופלה דובדבנים ושוקולד ללא סוכר

קינוח איטלקי ממכר, שילוב מדהים של שוקולד מתוק וחם עם דובדבנים חמוצים.

מתכון סופלה דובדבנים ושוקולד ללא סוכר
רכיבים למתכון סופלה דובדבנים ושוקולד ללא סוכר

למלית:
400 גרם דובדבנים משומרים ומסוננים
1/3 כוס ליצוף
1 כפית מיץ לימון
2 כפות ליקר דובדבנים/ ברנדי

לסופלה שוקולד:
50 גרם חמאה
1 כפית קקאו
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות ליצוף
150 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
2 ביצים מופרדות

אופן הכנת מתכון סופלה דובדבנים ושוקולד ללא סוכר

הכנת המלית: מבשלים את הדובדבנים, הליצוף, הליקר ומיץ הלימון עד שהתערובת מסמיכה מעט, מורידים מהאש ומצננים.

הכנת הסופלה: בסיר קטן ממיסים חמאה ושמנת, מוסיפים קקאו, ליצוף ושוקולד מריר. מכבים את האש וממשיכים לערבב לתערובת חלקה. טורפים פנימה את החלמונים. בקערה מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד. משמנים כלי הגשה אישיים בחמאה. ממלאים חצי בתערובת הדובדבנים ומעל יוצקים מתערובת השוקולד. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ- 12 דקות ומגישים חם.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf