אופרה חדשנית - שף קונדיטור מיקי שמו

קטע מתוך התוכנית מיקי שמו אופה מן הלב - עונה 6, שודר בתאריך 25/02/2012. מיקי שמו מכין עוגת אופרה חדשנית - עוגת 2 שוקולדים המשלבת מוס שוקולד לבן, מוס שוקולד מריר ובסיס של עוגת שוקולד בחושה - ללא סוכר.

רכיבים למתכון אופרה חדשנית - שף קונדיטור מיקי שמו
לבצק השוקולד:
1/2 1 כפות ליצוף
1/2 כוס אבקת שקדים
1 כף קקאו
קורט מלח
100 גרם חמאה
5 חלבונים
לקרם השוקולד:
2/3 כוס חלב
2/3 כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
3 כפות ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
150 גרם שוקולד מריר
לקרם השוקולד הלבן:
2/3 מיכל שמנת מתוקה
5 גרם קפה נמס
1 כף ליצוף
50 גרם שוקולד לבן מומס
50 גרם נוגט
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנת מתכון אופרה חדשנית - שף קונדיטור מיקי שמו

הכנת הבצק:
מכניסים לקערה של האבקת שקדים והקמח. מערבבים עם מטרפה
מוסיפים לתערובת קקאו
מקציפים מעט את החלבונים (לא להקציף עד ייצוב)
מחממים בסיר את החמאה עד להמסה ומוסיפים ליצוף.
את הקערה עם האבקות מקפלים לתוך החלבונים המוקצפים ומוסיפים את החמאה פנימה.
שופכים את התערובת על נייר אפייה ומשטחים עם פאלטה לשכבה דקה.
אופים בתנור ב 190 מעלות 8-9 דקות.

הכנת המוס הראשון:
בסיר שמים את השמנת המתוקה החלב שמים על אש עד לרתיחה.
מערבבים את החלמונים וליצוף (לא מקציפים).
עושים השוואת טמפרטורה: שופכים מעט מהתערובת החמה לתוך קערת הביצים ומערבבים
שופכים את תערובת הביצים לתוך הסיר, מחזירים לאש ומערבבים עם מטרפה עד לסמיכות התערובת.
את התערובת מוזגים על השוקולד ומשאירים חצי דקה עד דקה להמסת השוקולד. עם מיקסר מוט מרסקים את שאריות השוקולד עד לקבלת מרקם חלק.

הכנת העוגה:
שופכים את המוס לתוך כוסות קטנות.
קורצים מהבצק עיגול בקוטר הכוס ובעזרת קיסם מכניסים את הבצק מעל למוס ומטביעים אותו טיפה.
מכניסים למקרר ומכינים את הקרם

הכנת קרם השוקולד הלבן:
ממיסים את השוקולד הלבן
מחממים שמנת מתוקה, גלוקוזה וקפה עד לרתיחה.
מוזגים מעל לשוקולד (ניתן לשלב מעט נוגט)
את התערובת מכניסים לשק זילוף ומזלפים לתוך הכוס מעל למוס ולבצק. הזילוף נעשה במעגלים מהחלק החיצוני לפנימי.
ניתן לקשט בפולי קפה או במקלות שוקולד

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf