קלפוטי אדום - שף קונדיטור מיקי שמו

קטע מתוך התוכנית מיקי שמו אופה מן הלב- עונה 6, שודר בתאריך 10/08/2012. מיקי שמו מכין קינוח חגיגי במיוחד לראש השנה. זהו קינוח צרפתי, מין פלאן אפוי, עשיר בדובדבנים.

רכיבים למתכון קלפוטי אדום - שף קונדיטור מיקי שמו

כוס וחצי אבקת שקדים
2 ביצים
3 חלמונים
150 גרם ליצוף
גרידה מחצי לימון
4 כפות קורנפלור
200 גרם שמנת חמוצה
20 יחידות דובדבנים חצויים מגולענים (או פטל)

 

אופן הכנת מתכון קלפוטי אדום – שף קונדיטור מיקי שמו

מכניסים את כל החומרים למעט הדובדבנים למיקסר ומערבבים
שופכים את התערובת לקערות אישיות (ממלאים כשני שלישי מהקערה).
מכניסים לתנור לאפייה ראשונית כ- 5 דקות ב180 מעלות
בינתיים חותכים את הפירות לחתיכות קטנות.
לאחר האפייה הראשונית נוצר קרום בחלק העליון של הקלפוטי. חותכים את הקרום במרכז עם מספריים.
מכניסים מהפירות לתוך הקרום
מחזירים לאפייה עוד 7-8 דקות

ניתן להגיש את הקלפוטי עם פירות אדומים.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf