מרק ג'ינג'ר עם כופתאות אורז- שף אהרוני

קטע מתוך תוכניתו של אהרוני- שודר בערוץ 10 בתאריך 01/02/2013. קינוח מתוק ומפתיע- אהרוני מכין מרק חם, מתובל ומתקתק של ג'ינג'ר ולמון גראס עם כופתאות קטנטנות שעשויות מקמח אורז. מגישים עם אגוזי מלך קלויים ועלי נענע טריים.

מרק ג'ינג'ר עם כופתאות אורז- שף אהרוני
רכיבים למתכון מרק ג'ינג'ר עם כופתאות אורז- שף אהרוני

5 כוסות מים רותחים
4 כפות ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
3 ס"מ ג'ינג'ר חתוך לגפרורים
1 מקל למון גראס
2 כוסות קמח אורז
מים חמים לפי הצורך
1 כף שמן

להגשה:
עלי נענע או מנטה
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק

 

אופן הכנת מתכון מרק ג'ינג'ר עם כופתאות אורז- שף אהרוני

בסיר גדול שמים מים, ליצוף, ג'ינג'ר ולמון גראס ומביאים לרתיחה.
בזמן שהכל מגיע לרתיחה מכינים כופתאות אורז: בקערה גדולה שמים את קמח האורז ומוסיפים מים חמים ושמן תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת סמיכה ונוחה לעיצוב (במרקם דומה לפלסטלינה).
בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של כ- 1 ס"מ.
מוספים את הכופתאות למרק הרותח ומבשלים במשך 15-20 דקות ברתיחה עדינה.
מחלקים את המרק המוכן לקעריות ומפזרים מעל אגוזים קצוצים וכמה עלי נענע.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf