כנאפה- אהרוני

ישראל אהרוני עם מתכון לקינוח המסורתי של המטבח הערבי- כנאפה מתוק וטעים משערות קדאיף ומילוי גבינה עם פיסטוקים קצוצים מעל. מהתוכנית " אהרוני מבשל" ששודרה בתאריך 24/5/2013 בערוץ 10.

כנאפה- אהרוני
רכיבים למתכון כנאפה- אהרוני

חצי קילו שערות קדאיף
100 גרם חמאת עזים
2 כפות אבקת סוכר
500 גרם גבינת תבור
קליפת לימון מגורדת
1/2 כוס ליצוף - ממתיק טבעי ובריא
1/3 כוס פיסטוקים טחונים

אופן הכנת מתכון כנאפה- אהרוני

גוזרים את שערות הקדאיף לפיסות קצרות ומפרידים ביניהן באמצעות הידיים, על מנת שלא יווצרו גושים.
מוסיפים כף אבקת סוכר. ממיסים 50 גרם חמאה על להבה קטנה.
מערבבים במיקסר את הגבינה, כף אבקת סוכר וקליפת הלימון ומערבלים לתערובת אחידה.
מעבירים חצי מכמות החמאה המומסת לשערות הקדאיף ולשים את התערובת.
מוסיפים עוד כ-20 גרם חמאה למחבת ומעבירים לאש גבוהה.
שמים מחצית משיערות הקדאיף על המחבת בשכבה אחידה ומהדקים.
מורחים מעל את המילוי בשכבה אחידה, את השוליים משאירים ללא מילוי.
מעבירים למחבת את יתרת השיערות לשכבה אחידה ודקה, מהדקים באמצעות כף, בעיקר את השוליים לשוליים התחתונים. מטגנים על אש גבוהה כ-5 עד שהחלק התחתון משחים.
מוציאים לרגע את הכנאפה, משמנים את המחבת עם החמאה שנותרה ומחזירים את הכנאפה לטיגון על צידה השני. מחממים מעט במחבת נפרדת את הליצוף.
מעבירים את הכנאפה לצלחת, זולפים מעל את הסירופ ומפזרים את הפיסטוקים.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf