עוגת שוקולד ודובדבנים

עוגה חגיגית ועסיסית של שוקולד ופירות. מתאימה לאירוח ולחגיגות מיוחדות.

עוגת שוקולד ודובדבנים
רכיבים למתכון עוגת שוקולד ודובדבנים

2/3 כוס שמן
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב
3 ביצים
200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
1 כוס ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
1 כף ברנדי
קורט מלח
1 וחצי כוסות קמח
1/2 כוסות אבקת קקאו
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס דובדבנים חמוצים-
מסוננים- מעורבים עם שתי כפות קמח.
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי-
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
2 כפות חמאה

אופן הכנת מתכון עוגת שוקולד ודובדבנים

מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מערבבים את השמן, החמאה, החלב והביצים יחד. מוסיפים שמנת חמוצה, ליצוף, ברנדי, מלח ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים את הדובדבנים והשוקולד צ'יפס ומעבירים לתבנית משומנת. אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מוכנה.
הכנת הציפוי: מרתיחים בסיר את השמנת ומורידים מהאש. מערבבים פנימה את השוקולד המריר, ליצוף והחמאה, עד ליצירת קרם אחיד ומבריק. מצפים את העוגה כשהיא כבר לא חמה.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf